Psychiatria.info.pl Strona Główna Psychiatria.info.pl
Przyjazny portal. Depresja, nerwica, schizofrenia.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
prawo jazdy i leki
Autor Wiadomość
Gomvert
[Usunięty]

Wysłany: 7 Luty 2010, 16:25   prawo jazdy i leki

Prowadzicie samochod na psychotropach ?

Phoenix
[Usunięty]

Wysłany: 7 Luty 2010, 17:07   

Porozmawiaj prywatnie z psychiatrą i psychologiem. Zrób badania psychotechniczne. Idzie o to, abyś nie stwarzał niebezpieczeństwa w ruchu drogowym.

To tylko propozycja.

Dopisek:
Ja, gdy robiłem badania do pracy na wysokości, byłem badany także przez neurologa i laryngologa. Ich tez możesz zapytać.

Gomvert
[Usunięty]

Wysłany: 7 Luty 2010, 18:15   

Chyba jednak balbym sie zakazow, jeszcze by mi prawko zabrali.

Na ulotce tego co zazywam - olzapin stoi jasno ze nie wolno prowadzic pojazdow mechanicznych :| .Wczesniej zazywalem loquen tam byl przypis tylko w razie sennosci nie prowadzic. Troche to grubymi nicmi szyte, mimo ze loquen otumanial bardziej to ulotke mial przyjazniejsza :)

Larisuna 

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 7 Luty 2010, 20:11   

Na moim leku jest napisane Zyprazydon może wywoływać senność i wpływać na zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych i obsługi maszyn. Pacjentów, którzy zamierzają prowadzić pojazdy mechaniczne lub obsługiwać maszyny, należy pouczyć o możliwości wystąpienia takiego wpływu. Przyjęłam do wiadomości i jeżdzę samochodem codziennie. Bardzo lubię prowadzić auto Nie czuję się senna w trakcie prowadzenia samochodu refleks koordynacja wszystko w porządku. Pytałam kilka razy moich bliskich czy dobrze prowadzę auto Powiedzieli że nie widzą żadnych niepokojących rzeczy i że dobrze prowadzę Nie miałam nigdy wypadku ani żadnej stłuczki, więc jeździłam i będę jeździć samochodem :smile:

Klusia 
F21

Pomogła: 42 razy
Wysłany: 10 Luty 2010, 23:05   

Pewnie, że chciałabym mieć prawko i samochód, ale niestety - nie wyobrażam sobie, że wstaję do pracy przed godziną szóstą załóżmy, nie wiem jak się nazywam, zasypiam na stojąco i w takim stanie miałabym prowadzić samochód? Nie ma szans...
Ogólnie w tym poneuroleptycznym przymuleniu raczej nie byłabym dobrym kierowcą, więc lepiej sobie odpuszczę. :roll:
Będziesz wyć mógł, wyć i wyć!

Phoenix
[Usunięty]

Wysłany: 10 Luty 2010, 23:47   

Przepisy mówią jasno, że jeśli zażywasz jakieś leki, to na swoją odpowiedzialność. Ty odpowiadasz za kierowanie pojazdem i nie ma okoliczności łagodzących, że na lekach. To nie psychiatra odpowiada, że nam coś zapisał, tylko my.

Gomvert
[Usunięty]

Wysłany: 12 Luty 2010, 16:04   

Hmm, to nie tylko kwestia wlasnej odpowiedzialnosci. Ja np wiem ze jak wypije 1 zywca to do domu samochodem tez wroce i to bez wypadku po drodze, no ale nie wolno. Tak samo z lekami, tylko ze ulotki sa roznie napisane nie wiedziec dlaczego, na 1 jest zakaz na innej sie dopuszcza. Juz pomalutku zaczynaja testowac kierowcow na substancje psychoaktywne..
http://wiadomosci.onet.pl...oholu,item.html

Odpowiedz do tematu