Pomogła: 57 razy Wiek: 24 Dołączyła: 24 Gru 2005 Posty: 971 Skąd: prawie Warszawa
Wysłany: 25 Czerwiec 2008, 15:02
Mój jest wolnym strzelcem, przyjmuje tylko prywatnie a tam trzeba podać adres, chyba nie podam domowego hehe.
bom Pomogła: 5 razy Dołączyła: 23 Gru 2005 Posty: 748
Wysłany: 25 Czerwiec 2008, 16:39
ja ani swojego lekarza nie znalazłam ani mojej terapeutki
ale nie chciałabym sie na ich temat wypowiadać na takim poważnym portalu - gdzie oceniałabym czyjeś nazwisko - bo to co czuję o jakości pracy lekarzy jest zbyt osobiste
raz mam lepszy humor raz gorszy i to się przekłada na moją nieobiektywną, afektywną opinię
_________________ każdy sen dobiega kiedyś końca
Kicius_XXL Pomógł: 112 razy Dołączył: 21 Gru 2007 Posty: 935
Wysłany: 25 Czerwiec 2008, 16:52
właśnie dodałem swojego lekarza, ale na razie nie będę się na jego temat wypowiadał, może to ktoś inny zrobi. Ja tam do niego nic nie mam
_________________ futrzak
Wysłany: 25 Czerwiec 2008, 17:27
ale moje opinie, już u źródeł, czyli we mnie są sprzeczne
i było by mi przykro gdybym kogoś oszkalowała, bo wiem że to przeze mnie tak to widzę
a jak napisałabym coś dobrze to kłóciłoby się to z tym jak się aktualnie czuję i czego oczekuję, a co sie nie spełniło
a z kolei jeśli o kimś myślę zbyt dobrze
to też czuję że to nie jest do końca prawda, że to przeze mnie tak widzę
Pomogła: 57 razy Wiek: 24 Dołączyła: 24 Gru 2005 Posty: 971 Skąd: prawie Warszawa
Wysłany: 25 Czerwiec 2008, 19:36
No i dodałam 4 znanych mi lekarzy a w przypadku tego prywatnego nie wpisałam adresu, tak chyba będzie dobrze. Poczekamy teraz na opinie i zobaczymy, czy pokrywają się z tym, co ja sądzę o tych osobach.
Wysłany: 25 Czerwiec 2008, 19:38
ale tam mało osób wpisuje swoje opinie
_________________ każdy sen dobiega kiedyś końca
Wysłany: 25 Czerwiec 2008, 19:53
wiesz ale jest tyle złośliwych osób. czasem może ktoś coś napisać bo jakiś lekarz stanął mu na odcisk a tak naprawdę ten lekarz może być świetnym lekarzem.
mi się wydaje że to zły pomysł by taki portal powstawał.
czasem warto ostrzec. a jeszcze lepiej zasugerować się jakimiś pozytywnymi opiniami.
no ale ..
Wysłany: 7 Luty 2010, 20:47
Co sądzicie o stronce? Warto jest napisać pochlebną opinię, pochwalić, podziękować ale czy warto oczernić anonimowo? Czy warto przestrzegać przed nieprofesjonalnym podejściem? W końcu to tylko (albo aż) subiektywne opinie... Ja stronkę śledzę ale byłabym ostrożna w oczernianiu, po prostu trzeba uważać co się pisze i gdzie.
Pomogła: 47 razy Dołączyła: 17 Lut 2006 Posty: 860
Wysłany: 7 Luty 2010, 21:18
Czesto jest tak, ze nie mozna ocenic jednoznacznie - kazdy jest inny, kazdy przychodzi z innymi objawami, inna historia, jednym latwo ustawic leczenie, innym trudniej, dlatego ocena bedzie zawsze dosc subiektywna. Dlatego podchodze z duza rezerwa do tego typu serwisow i opiniowania.
Warto jest napisać pochlebną opinię, pochwalić, podziękować ale czy warto oczernić anonimowo? Czy warto przestrzegać przed nieprofesjonalnym podejściem? W końcu to tylko (albo aż) subiektywne opinie... Ja stronkę śledzę ale byłabym ostrożna w oczernianiu, po prostu trzeba uważać co się pisze i gdzie.
Zapewne są tacy, co to robią, ale dlaczego nie ostrzegać
innych przez brakiem profesjonalizmu? Taki kontakt należy
do dość delikatnych, więc tym bardziej chyba warto i należy.
W necie wielu przed wieloma ostrzega. Opinie użytkowników
są bardzo cennym, jak się okazuje, źródłem
wiedzy i ma znaczenie w decydowaniu o skorzystaniu z usługi
czy zakupie (co handlowcy usług czy towarów wykorzystują).
I to wszystko są subiektywne opinie, pisane jednak w oparciu
o własne spostrzeżenia. Czyli bardzo cenne, jak by nie było.
Informacja, że lekarz poświęca pacjentowi 5 minut, mimo że
wizyta prywatna albo jest po prostu chamski - bardzo cenna.
Jeśli takie opinie są potwierdzane przez innych zyskują na wiarygodności,
choć nie przesądzają.
_________________ Powiedzą, że to dla naszego dobra...
wydłubują nam oczy - byśmy nie widzieli,
ogłuszają - byśmy nie słyszeli,
wyrywają język - byśmy milczeli,
uszkadzają mózg - byśmy nie czuli
Ich miłość nie ma końca
Wysłany: 7 Luty 2010, 22:28
Heh, telefas chodziło mi o wystawienie nieprzychylnej opinii, może się zagalopowałam z tym "oczerniać". W sumie obydwoje z Biedronką macie trochę racji w tym co piszecie. Ale czekam na dalsze opinie o serwisie bo ciekawa jestem. Podejrzewam, że większość osób nie wie jeszcze o tej stronie, z zainteresowaniem serwisem coś marnie (jak na moje oko). Ciekawym jest, że po wpisaniu imienia i nazwiska lekarza w google wyświetla się jako pierwsza strona znanylekarz.pl - od czego to zależy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum