Pomogła: 57 razy Wiek: 24 Dołączyła: 24 Gru 2005 Posty: 971 Skąd: prawie Warszawa
Wysłany: 17 Maj 2006, 03:50 Pozytywna myśl na dziś.
Mam propozycję nie do odrzucenia: spróbujmy codziennie (albo co kilka dni) wymyśleć pozytywną myśl, chociażby to było tylko "znowu zaświeciło słonko", "spotkałam się z przyjaciółką, której dawno nie widziałam", "usłyszałam ulubioną piosenkę w radio", "obudziłam się o poranku i usłyszałam śpiew ptaków". Spróbujmy odnaleźć piękno w drobnych czynnościach, nie musi to być od razu coś wielkiego. Najbardziej bowiem cieszą drobiazgi, dają najwięcej przyjemności. Mogą to być też myśli dotyczące teraźniejszości i przyszłości, jest tylko jeden warunek: Nie mogą być pesymistyczne i negatywne. I tak mamy już za dużo cierpienia na tym forum, proponuję chwilę refleksji i pomyślenie nad tym, co miłego nas spotkało (spotka).
Moja pozytywna myśl na dziś: Dziś miałam terapię i czuję, że w dużej mierze uwolniłam się od zmartwień minionego tygodnia. Już nie mogę doczekać się następnej, ale to tylko tydzień, szybko zleci.
Jak się obudzę będzie kolejny piękny dzień mojego życia, już 7318 z kolei.
W sobotę spotykam się z koleżanką, którą bardzo lubię i za którą bardzo tęsknię.
A teraz kolej na Was, do dzieła kochani... Wpisujcie swoje pozytywne myśli na dzisiaj. W końcu to kącik antydepresyjny!
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Mar 2006 Posty: 286 Skąd: Moskau
Wysłany: 17 Maj 2006, 11:46
a wiec- obudzilam sie o 11 i pierwsze co poczulam, to cudowny zapach bzu w calym pokoju . a teraz sacze pyszna herbatke z cukrem i jest mi blogo
<swietny pomysl Adelaide>
Dołączył: 27 Kwi 2006 Posty: 222 Skąd: ...... , a czasami Pustka
Wysłany: 17 Maj 2006, 23:33
Marznie wróbelek na wierzbie, już nie ma siły i spadł na drogę.
Usłyszał jeszcze terkot wozu drabiniastego i nastała ciemność.
Ciemność była trochę smierdzaca, ale ciepła,
wróbel ogrzany końskim łajnem czuł sie coraz lepiej,
zatrzpotał skrzydełkami,
zobaczył go lis i zjadł.
Jaki morał:
Nie kazdy kto na ciebie nasra jest twoim wrogiem,
Nie kazdy kto ciebie z gówna wyciagnie jest twoim przyjacielem.
Pomogła: 57 razy Wiek: 24 Dołączyła: 24 Gru 2005 Posty: 971 Skąd: prawie Warszawa
Wysłany: 19 Maj 2006, 00:20
Pozytywna myśl na dziś: Polska nie weszła do finału Eurowizji, ale przecież jutro też jest dzień (za rok jest kolejna szansa). Oby tylko narodziła nam się gwiazda, która sprowadziłaby w 2008 roku Eurowizję do Polski. Może tą gwiazdą będę ja? Nie bierzcie tego na poważnie Drodzy Użytkownicy. Miało być pozytywnie więc jest. Ktokolwiek wygra będę się cieszyła, każdemu życzę szczęścia. Niech wygra najlepszy.
Spotkałam się dziś z koleżanką, ale było milutko. Dostałam ślicznego pomarańczowego słonia-figurkę z wielkim brzuszkiem i podniesioną trąbą. Kupiłam sobie tabletki na odchudzanie (naturalne) i niedługo będę zgrabna i powabna. A teraz słucham pięknej muzyki którą jest szum deszczu za oknem. Żeby jeszcze pioruny waliły byłoby bosko (rozmarzona)... Lubię trochę efektów specjalnych. No to tyle na dziś chyba, mam nadzieję, że było dość optymistycznie i pozytywnie.
marioo Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Kwi 2006 Posty: 143
Pozytywna myśl na dziś: Polska nie weszła do finału Eurowizji
Popieram! Przynajmniej siary nie będzie.
_________________ "Sad was I, to pain depressed
Importunate and heavy load
My destiny has found me here
Upon this lonely road" Summoning,"The Glory Disappears"
Wysłany: 2 Czerwiec 2006, 02:17
Dostałam dzisiaj wielkiego, brązowego, pluszowego misiaczka z napisem "I love you" na czerwonym serduszku. Nie, nie od chłopaka, od przyjaciółki... Misio jest przesłodki, wreszcie będę miała się do kogo poprzytulać . Intensywnie myślę teraz nad wyborem imienia, miś jest smutny bo jeszcze nienazwany .
Ściągam sobie przez eMula muzyczkę relaksacyjną, właśnie przesłuchuję Dana Gibsona "Walking through the forest", świetne to jest! Jak ukaja, jak uspokaja, wchodzę w stan w którym moje myśli są daleko, daleko, wsłuchuję się w delikatne brzmienia... Polecam każdemu, naprawdę. Teraz tylko pozostaje nauczyć się technik relaksacyjnych.
Też wierzę, że jutro może bedzie lepiej bo gorzej to juz na pewno byc nie może (u mnie) a może może? nie daj Boże!
_________________ "Niech będzie tak, że zaćmienie zawsze bedzie:
Nie wyjdzie słońce dla mnie już.
Niech bedzie tak, że trzęsienie Ziemi wszędzie
Zaginął wszędzie po mnie słuch
...bo ja nie zyje wcale...w najgłębszej nocy tańcze do czarnego dnia"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum